Leier kémény

Az elmúlt évtizedekben a tüzelőberendezések folyamatos fejlődése és bővülése az égéstermék-elvezetők esetében is megkövetelte a legújabb technológiák és szerkezeti megoldások alkalmazását. A hagyományos, falazott, egyhéjú kémények már nem felelnek meg a jelen kor követelményeinek. A korszerű tüzelőberendezésekre jellemző alacsony égéstermék-hőmérséklet következtében nem biztosított az ilyen régi kémények rendeltetésszerű működése, a kondenzvíz képződés és a savas hatás pedig jelentős szerkezeti károsodást okoz. Természetesen a legújabb tüzelőberendezések mellett továbbra is széles körben elterjedtek a hagyományos berendezések, kandallók, cserépkályhák, vegyes tüzelésű kazánok, stb. A fentiekből adódó eltérő igényeknek és igénybevételeknek megfelelve a LEIER olyan kéményrendszereket kínál amelyek a napjainkban előforduló bármely tüzelőberendezés esetén megfelelő, korszerű megoldást jelentenek az égéstermék hatékony és biztonságos elvezetésére.

Leier kémény választék

Leier kémény akció

 

 

A LEIER kémény elemei, felépítése

Könnyűbeton köpenyelemek

A LEIER kémény könnyűbeton köpenyelemei természetes alapanyagokból készülnek, amely a kis súly mellett megfelelő szilárdságot és – a speciális adalékanyagainak köszönhetően – kiváló hőszigetelést biztosít. Az egyedi igényeknek és követelményeknek megfelelően a kö- penyelemek többféle méretben és kialakításban készülnek. A köpenyekből kialakíthatók egykürtős kémények, egykürtős ké- mények szellőzővel, valamint kétkürtős kémények szellőzővel. Az egymásra épített köpenyelemek képezik a kéménytestet. Elemmagasságuk minden típusnál 33 cm, ebből adódóan méterenként 3 db elemre van szükség a kémény építésénél. A LEIER kémény könnyűbeton köpenyelemei az egyes rendszerektől függetlenül azonosak. Tervezési és kivitelezési szempontból különösen előnyös, hogy a LEIER kéményrendszerekben felhasznált köpenyelemek rendszerenként azonosak.leier köpenytégla

Samott béléscső

A LEIER kéményrendszerek füstjáratát (a belső héjat) képező béléscsövek, a németországi Hart Keramik által gyártott – kiváló anyagi tulajdonságokkal rendelkező – samott csövek. A hagyományosan magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan ké- pes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során jelentkező káros hatásoknak. A kémény üzemeltetése során jelentkező, folyamatos hőmérséklet-változások sem okoznak károsodást; a nagy tömörségű samott csövek ellenállnak a keletkező, kondenzátumból adódó nedvességhatásoknak; tartósan ellenállnak a ké- miai hatásoknak, maró savaknak. Az LK, LSK és TURBO kéményrendszereken belül alkalmazott samott béléscsövek azonosak – a köpenyelemekkel megegyezően – 33 cm magasak. A legkorszerűbb Multikeram kéménycsalád esetében a kerámia béléscsö- vek a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő W3G tulajdonsággal rendelkeznek, 1,00 m magasak, tokos kialakítású- ak, ezzel is csökkentve a csőkapcsolatok (így a hibalehetőségek) számát, illetve fokozva az égéstermék-elvezetésnél megkövetelt magas fokú légtömörséget. Speciális tulajdonságai lehetővé teszik a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő W3G tulajdonságú kéményrendszerekben való alkalmazhatóságot.

Samott béléscső

Leier kémény tartozékok

A kémények fő elemeit képező köpenyelemek és béléscsövek mellett, a különböző igényeknek és követelményeknek megfelelő égéstermék-elvezető rendszerek rendeltetésszerű működéséhez, többféle kiegészítő tartozék szükséges. Fontos, hogy az egyes kéményrendszerek a hozzájuk tartozó gyári alkatrészekkel kerültek bevizsgálásra, minősítésük kizá- rólag a megadott gyári tartozékok előírás szerinti beépítése esetén érvényes! Egyes alkatrészek nem a rendszerhez tartozó alkatrészekre való cseréje nem megengedett, az az üzemszerű működést hátrányosan befolyásolja!

Egyéb-tartozékok


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu