Leier Multikeram LAS kémény

A Leier Multikeram LAS kémény a legkorszerűbb Leier Multikeram termékcsalád tagja, amelyre nyílt,- és zárt égésterű készülékek is csatlakoztathatók, minden tüzelőanyag esetében, a berendezések legfeljebb 400 °C hőmérsékletű égéstermékeinek depressziós üzemben történő elvezetésére alkalmazhatók, üzemszerű kondenzáció megengedett. Alacsony füstgáz-hőmérsékletű, szilárd tüzelésű készülékek – mint pellet- és faelgázosító kazán – optimális kéményrendszere, de kiválóan alkalmas bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű berendezés – mint fatüzeléses kandalló, cserépkályha, központi fűtéses kazán – alkalmazása esetén is. A legjobb megoldást kínálja a zárt égésterű, gáztüzelésű turbo,- és kondenzációs készülékek, illetve zárt égésterű szilárd tüzelésű berendezések esetén is. Társasházak gyűjtőkéményeként alkalmazva ideális megoldás több zárt égésterű gázüzemű fűtő- készülék kiszolgálására. A legnagyobb szabadságot biztosítja a jövőben nyílt,- és zárt, különböző tüzelőanyagú fűtési módok között történő váltásnál.

Leier Multikeram LAS kéményrendszer: T400 N1 W 3 G50: Helyiség levegőjétől függő, illetve helyiség levegőjétől független, rendszer jellegű égéstermék-elvezető berendezés kerámia béléscsővel gáz-, szilárd-, és olaj tüzelőanyaggal működő tüzelőberendezésekhez, beleértve több,- helyiség levegőjétől független – hasábfa tüzelésű tüzelőberendezést, tartósan legfeljebb 400°C hőmérsékletű égéstermékeinek huzat (termikus felhajtóerő) hatására történő elvezetésére alkalmazható.

Szerkezeti felépítését tekintve négyrétegű szerkezet:

  • Külső héj: a szerkezet vázát alkotó könnyűbeton köpenyelemekből álló kéményköpeny.
  • Belső héj: a füstgáz elvezetésére szolgáló, a magas hőfoknak és savaknak tartósan ellenálló kerámia béléscső.
  • Közbenső héj: a kerámia béléscsőre gyárilag felhelyezett ásványgyapot csőhéj hőszigetelés.
  • Közbenső réteg: a külső héj és az ásványgyapot csőhéj szigetelés közötti légbevezető járat, mely a zárt égésterű tüzelőberendezés működéséhez szükséges levegőt biztosítja.

A kéményrendszerben a kerámia béléscsövek 100 cm hosszúságúak, ásványgyapot csőhéj szigeteléssel ellátottak, a csövek felső végei 5 cm magasságú tokos kialakítással készültek, így a csőcsatlakozások egymásba csúszva garantálják a szükséges tömörséget. A kerámia csövek kapcsolatainál béléscső-ragasztót kell használni. A kéménytestben a szigetelt kerámiacső oszlopot a 100 cm-ként, a kerámia csövek tokos kialakítására, felhelyezett központosító gyűrűk tartják középpontban, biztosítják a stabilitását. A Multikeram LAS kéményekben az ásványgyapot hőszigetelés teljes felületen körbeöleli a kerámia béléscsövet. Az így létrejövő, fokozottan hőszigetelt héjszerkezet, a füstgázáramlás (huzat) szempontjából különösen kedvező feltételeket biztosít. A hőszigetelés és a köpenyelem között légbevezető járat lett kialakítva, amely járat a zárt égésterű tüzelőberendezések számára biztosíthatja az égéshez szükséges levegőt.

Leier Multikeram LAS kémény működése

A Multikeram LAS kémények az ásványgyapot hőszigetelés következtében alacsonyabb hőmérsékletű füstgázok (vagyis kisebb hőmérséklet-különbség) esetén is megfelelő áramlást biztosítanak a kémény teljes magasságában. A kéménybe kötött zárt égésterű tüzelőberendezések, az égéshez szükséges levegőt a köpenyelem és az ásványgyapot szigetelő csőhéj közötti levegőbezető járatból kapják, az égéstermék pedig a kürtőn (égéstermék-elvezető csatornán) keresztül jut a szabadba. A berendezés égéstere így nincs kapcsolatban a belső térrel (helyiséggel), vagyis kizárt annak a lehetősége, hogy az égéstermék a helyiségbe jusson és a működési elv kizárja a lakótér égési levegőként való felhasználódását.

Leier Multikeram LAS Müködés

Alkalmazás

A Multikeram LAS kéményekre csatlakoztathatók a korszerű, zárt égésterű gáztüzelésű fűtőberendezések, akár a turbo,- akár a kondenzációs gázkazánok. Családi házak, társasházi lakások gázfűté- se esetén, a jelenleg érvényben lévő gáztörvény előírásai szinte csak az ilyen rendszer kialakítását teszik lehetővé*. Alacsony füstgáz-hőmérsékletű, szilárd tüzelésű készülékek – mint pellet,- vagy faapríték és faelgázosító kazán – optimális ké- ményrendszere A zárt égésterű szilárd tüzelésű berendezések is csatlakoztathatók a kéményrendszerre. Alkalmazható családi házban, több, külön szinten telepített tüzelő- berendezés csatlakoztatására, de csak egy bérleményből, legfeljebb 3 db készülék esetén, amennyiben mindhárom készü- lék zárt égéstérrel rendelkezik. Beköthetők cserépkályhák, kandallók, atmoszférikus gázkészülékek, blokkégős gázkazánok, vegyes és fatüzelésű tüzelőberendezések, olajtüzelésű fűtő- berendezések, bioenergiával működő fűtőkészülékek egyaránt.

Mivel a kéményrendszer működése lehetővé teszi a különböző fajtájú csatlakozásokkal rendelkező tüzelőberendezések fogadását, így a bekötő rész kialakítható a hagyományos fűtési mód és a zárt rendszerű (LAS bekötés) fűtőkészülékek bekötésére is! A hagyományos fűtési mód bekötése esetén a kerámia csatlakozó elem vízszintes része a köpenyelem külső síkjának vonaláig fut, az előlap ásványgyapot anyagú. A zárt rendszerű (LAS bekötés) gázkészülék bekötése esetén a kerámia csatlakozó elem vízszintes része a kerámia béléscső szigetelésének külső síkjából 1- cm-re áll ki, az előlap nem ásványgyapot anyagú és a tüzelőberendezés füstcsövét kettő gumitömítéssel csatlakoztatjuk. Társasházi lakások számára is ideális, takarékos és biztonságos megoldás. Több tüzelőberendezés egy ké- ménybe köthető. Többszintes épületekben alkalmazva további előnyt jelent, hogy az egymás feletti lakások tüzelőberendezései egy kéménybe köthetők be. Nincs szükség több kémény egymás melletti elhelyezéséhez, ez pedig jelentős megtakarítást jelent, a beruházási költségekben és a kivitelezés időtartamában egyaránt. A legnagyobb szabadságot biztosítja a jövőben nyílt,- és zárt, különböző tüzelőanyagú fűtési módok között történő váltásnál.


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu