Leier Multikeram LAS P1 kémény

Leier Multikeram LAS P1 kémény a legkorszerűbb Leier Multikeram termékcsalád tagja, melyre a kondenzációs és alacsony füstgáz hőmérsékletű, gáz,- és folyékony halmazállapotú tüzelőanyaggal működő fűtőkészülékek csatlakoztathatóak, helyiség levegőjétől függő, illetve helyiség levegőjétől független működő, huzattal, vagy túlnyomással üzemelő tüzelőberendezésekhez, gyűjtő rendszerben is.

Leier Multikeram LAS P1 kémény:

T200 P1 W 1 O00: Rendszer jellegű égéstermék elvezető berendezés kerámia béléscsővel. Gáz és folyékony halmazállapotú tüzelőanyaggal, helyiség levegőjétől függő, illetve helyiség levegőjétől független működő, huzattal vagy túlnyomással üzemelő tüzelőberendezésekhez, tartósan legfeljebb 200°C hőmérsékletű égéstermékeinek elvezetésére és az égéshez szükséges levegőnek a tüzelőberendezéshez vezetésére alkalmazható.

Szerkezeti felépítését tekintve háromhéjas kéményrendszer:

  • Külső héj: a szerkezet vázát alkotó könnyűbeton köpenyelemekből álló kéményköpeny;
  • Belső héj: : a füstgáz elvezetésére szolgáló, a magas hőfoknak és savaknak tartósan ellenálló kerámia béléscső
  • Közbenső réteg: a külső és belső héj közötti légbevezető járat, mely a zárt égésterű tüzelőberendezés működéséhez szükséges levegőt biztosítja.

A Multikeram LAS P1 kéményekre egyszerre több zárt égésterű tüzelőberendezés is köthető. A lakótértől független, zárt, biztonságos rendszert képez. A kéményrendszerben a kerámia béléscsövek 100 cm hosszúsá- gúak, a csövek felső végei 5 cm magasságú tokos kialakítással készültek, így a csőcsatlakozások egymásba csúszva garantálják a szükséges tömörséget. A kerámia csövek kapcsolatainál béléscső-ragasztót kell használni. A kéménytestben a kerámiacső oszlopot a 100 cm-ként, a kerámia csövek tokos kialakítására, felhelyezett központosító gyűrűk tartják középpontban, biztosítják a stabilitását. A kerámia béléscső és a köpenyelem között légbevezető járat került kialakításra, amely járat a zárt égésterű tüzelőberendezések számára biztosíthatja az égéshez szükséges levegőt.

Működés

A Multikeram LAS P1 kéményrendszerbe kötött tüzelőberendezések az égéshez szükséges levegőt, a kürtő körüli levegő- bevezető járatból kapják, az égéstermék pedig a kürtőn (égéstermék-elvezető csatornán) keresztül jut a szabadba. A berendezés égéstere így nincs kapcsolatban a belső térrel (helyiséggel), vagyis kizárt annak a lehetősége, hogy az égéstermék a helyiségbe jusson. Túlnyomásos égéstermék-elvezetés esetén az érvényben lévő szabvány ( MSZ 845/2012 ) előírásai szerint az égéstermék-elvezető rendszerhez épületszintenként egy, legfeljebb 28 kW névleges teljesítményű tüzelőberendezés csatlakoztatható! Az égéstermék-elvezető rendszerben kialakuló statikus nyomás semmilyen körülmények között sem érheti el a 200 Pa-t.

Leier Multikeram LAS P1 kémény működés

Alkalmazás

A Multikeram LAS P1 kéményekre csatlakoztathatók a korszerű, zárt égésterű gáztüzelésű fűtőberendezések, akár a turbo,- akár a kondenzációs gázkazánok. A kéményrendszer túlnyomásos üzemű, nedvességre érzéketlen (nedves) üzemmódban működik. Társasházak esetében több zárt égésterű, túlnyomással működő tüzelőberendezés csatlakoztatása esetén a legkisebb kéménykeresztmetszetekkel tudunk kiválóan működő tüzelőberendezés kéményrendszer kapcsolatot létrehozni! Családi házak, társasházi lakások gázfűtése esetén, a jelenleg érvényben lévő gáztörvény előírásai szinte csak az ilyen rendszer kialakítását teszik lehetővé*. Több tüzelőberendezés egy kéménybe köthető. Többszintes épületekben alkalmazva további előnyt jelent, hogy az egymás feletti lakások tüzelőberendezései egy kéménybe köthetők be. Nincs szükség több kémény egymás melletti elhelyezéséhez, ez pedig jelentős megtakarítást jelent, a beruházási költségekben és a kivitelezés időtartamában egyaránt.


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu