Search for:
M-LEVELLING lapszintező rendszer

Hogyan burkoljunk nagyméretű lapokat tökéletesen?

Ez a kérdés mindig aktuális, hiszen az utóbbi években jelentősen megnőtt a kereslet a nagyobb méretű burkolatok iránt. A nagyobb méretű burkolatok burkolása nem egyszerű folyamat, hiszen nagy a súlyuk, és a gyártást követően felületi egyenlőtlenség (görbület) jelentkezik a legyártott lapoknál. Nagy felület miatt minden kis apró hiba jól láthatóvá válik az egész felületen. Az M-LEVELLING lapszintező rendszer használatával 1.osztályú munka kivitelezhető, és a burkolási folyamat is költséghatékonnyá válik.

A lapszintező rendszer kellékei a különböző vastagságú talpak, (1mm, 2mm, 3mm) melyek vastagsági mérete határozza meg a burkolatok fugatávolságait, ékek melyek használatával állíthatjuk be a burkolatok szintjeit és elengedhetetlen része még a lapszintező fogó, melynek használatával fixáljuk az éket a megfelelő szint pozícióba.

Miért használjunk M-LEVELLING lapszintező rendszert:

  • A lapok burkolásánál az 1.osztályú kivitelezéshez elengedhetetlen segédeszköz.
  • Használata gyors, egyszerű és megbízható
  • Idő- és költséghatékony burkolási folyamatot kivitelezhetünk.
  • A rendszer 3-12 mm lapvastagsághoz használható.
  • A talpak, 1-2-3mm fugavastagságot biztosítanak a burkolatok között.
  • A rendszerben használt ékek többször is felhasználhatóak

Figyelem!

Az M-LEVELLING lapszintező rendszer használata nem helyettesíti az alapfelület kiegyenlítését! Az M-LEVELLING lapszintező rendszer használatakor is nagyon fontos, hogy az alapfelület egyenlőtlensége ne haladja meg a 2 mm-t! Minden esetben használjunk ajzatkiegyenlítő anyagokat kültérben és beltérben is egyaránt.

Kőburkolatok a ház körül

A kőburkolatok alkalmazása egyre népszerűbb a családi házaknál, társasházaknál és a közterületeken is. A kőburkolat a természet közelsége mellett, erőt és időtállóságot sugall. Az eltérő méretű, felületű és színű kövek különböző hangulatot és esztétikai megjelenést kölcsönöznek az épületnek vagy kertünknek. Kőburkolattal a ház körül számos helyen találkozhatunk. Minden esetben részletes tervezésre van szükség, hogy időtálló, biztonságos és esztétikus burkolatot alakítsunk ki.

FONTOS: A funkcionális szempontok legyenek elsődlegesek! Példaként felsorolunk néhány szempontot, amelyek figyelmen kívül hagyása balesetveszélyhez vagy állagromláshoz vezethet.

  • Nedvességre csúszóssá váló, csiszolt kőburkolatot ne használjunk járófelületként!
  • Gyerekek védelmének érdekében falfelületen se alkalmazzunk élesen kiálló tört felületű köveket!
  • A ház felé lejtő, vagy vizet odavezető kőburkolat beázáshoz vezethet. Ezért gondosan tervezzük meg a ház körüli vízelvezetést és ennek megfelelően alakítsuk ki a kőburkolatot is!
  • Kültérben használjunk fagyálló, flexibilis tulajdonságú anyagokat a ragasztáshoz és a fugázáshoz egyaránt.

A gondos tervezés része a minőségi építőanyagok és a megfelelő rétegrend kiválasztása is. Ajánlott rétegrendek a leggyakoribb alkalmazásokhoz:

 

Csempe és szaniter katalógus borító
Lapozható csempekatalógus

Cégünk csempe és szaniter vonalon jelentős fejlesztésen esett át az utóbbi időben. Ennek eredménye, hogy még nagyobb választékkal és készlettel állunk a vásárlóink szolgálatában. A termékekről és az árakról az alábbi katalógusban illetve a telephelyünkön tájékozódhat. Bármilyen kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban hívja a csempeszalonunk telefonszámát: +36 (30) 978-1240

Lapozható csempe és szaniter katalógus 2017

Kattintson a képre a katalógus megtekintéséhez.

Csempe és szaniter katalógus borító
Csempe és szaniter katalógusunk megtekintéséhez kattintson a képre.

Hasznos tanácsok

Burkolás előtt, kérjük minden esetben ellenőrizze, hogy a vásárolt terméket típusonként egy tónusban és egy kaliberben kapta-e meg, mert az ebből eredő hibát a gyártó burkolást követően nem fogad el! A burkolatokat mindig a helyszín, a lap és a burkolandó felületnek megfelelő ragasztóval rögzítse!

A nyújtott méretű padlólapok esetében (pl.30×60, 15×60cm stb.) a magyar és az európai szabvány igen tág tűréshatárt enged meg a felületi görbeség tekintetében. A helyes burkolási minta megtervezésével az esztétikai élmény növelhető.

Mázas lapok kopásállósága (PEI):

  • PEI2: alacsony igénybevételnek kitett helyiségek (pl. fürdőszoba)
  • PEI3: közepes forgalmú helységek
  • PEI4: Irodák, üzletek, lakóházak közös helysége
  • PEI5: nagy forgalmú, gyorsan szennyeződő terek

Csúszásgátló tulajdonság:

  • R9: normál igénybevételnek kitett helyiségek
  • R10: üzletek, kisebb konyhák burkolása
  • R11: iskolai konyhák, mosodák, autómosók
  • R12: üzemi konyhák, tejüzemek, húsfeldolgozók
Energiaszegénység
Mit nevezhetünk energiaszegénységnek?

Energiaszegénynek akkor nevezhető egy háztartás, ha anyagi okok miatt nem képes megfelelő szintre fűteni lakását, illetve bevételeinek meghatározott százalékánál többet költ energiaszámláira. Magyarországon a háztartások 10%-a él energiaszegénységben, azaz fordítja összjövedelmének legalább 34%-át évente energiaszámlái fizetésére. Ez a probléma elsősorban a vidéken, családi házban élő és gázzal fűtő embereket érinti, akik anyagi okok miatt nem képesek megfelelő szintre fűteni lakásukat. A Knauf Insulation szakemberei szerint az energiahatékonysági fejlesztések, így a szigetelés, jelentősen csökkenti a fűtésköltséget, gázfűtés esetén évi több százezer forint megtakarítást eredményezve, így ezek a beruházások jelentik a probléma valódi, hatékony megoldását.

Energiaszegénység

MA MÉG AZ UTCÁT FŰTIK ÉPÜLETEINK!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adatai szerint hazánkban mintegy 12.000 állami tulajdonban lévő, azaz közfunkciót betöltő épület van, amelyek közül a Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában megfogalmazott célok szerint 2020-ig mintegy 2400 épület felújításra kerül. Ezen épületek 70-80%-a jelenleg, energiahatékonyság szempontjából még jellemzően „F-G” besorolású, vagyis rossz állapotúnak tekinthetők. Ez azt jelenti, hogy az épületek fűtési célú energiafelhasználásának 40-50%-a gyakorlatilag elvész, illetve az utcát fűti. A Knauf Insulation elemzései szerint egy átlagos magyar épület fűtésére fordított hő- mennyiség 20-35%-a a falakon, 15-20%-a a tetőn, 10-25%-a a nyílászárókon át, 10- 15%-a pedig a födémen és a padlón keresztül vész el. Az épületszerkezeti elemek hőátbocsátására vonatkozó szabályozás hazánkban eddig túlságosan megengedő volt, 2015. január 1-jétől azonban sokkal szigorúbb előírások szerint kell szigetelnünk az uniós vagy központi forrásból épített, illetve felújított köz- és lakóépületeket.

Ennek oka, hogy változott az épületek egyes szerkezeti elemeinek megengedett hőátbocsátására vonatkozó határérték, az úgynevezett „U érték”. A szigorodó szabályozás az új építésű vagy felújított közintézményeink, például iskolák, óvodák, bölcsődék, kormányzati vagy önkormányzati épületek hőveszteségét hivatott csökkenteni. 2018. január 1-jétől azonban már a tisztán önerős építkezések és épületfelújítások esetében is az új hőátbocsátási értékeknek kell megfelelni. Kiadványunk segítséget nyújt az optimális hőszigetelés megválasztásához különböző épületszerkezetek esetében.

Mi az a lambda, az R érték, és az U érték?

Hővezetési tényező (lambda – λD érték – W/mK): a szigetelőanyag alapvető hőszigetelő tulajdonságát mutatja, azt, hogy milyen mértékben áramlik át a hő az adott anyagon, egységnyi hőfok különbség hatására. Minél kisebb az érték, annál jobb a hőszigetelő képesség. Hővezetési ellenállás (R-érték): egy adott szerkezet hővel szembeni ellenállását, tehát a szigetelőréteg hatékonyságát mutatja. Minél nagyobb az ellenállás értéke, annál jobb a hőszigetelés. Hőátbocsátási tényező (U-érték – W/ m2K): egy adott szerkezet hőátbocsátó képességét mutatja. Minél kisebb ez az érték, annál jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik a szerkezet.

Forrás: Knauf Isulation

 

Tetőhőszigetelés
A tetők hőszigetelése

Mára köztudottá vált, hogy a családi házak fenntartási költségeit – megfelelő hőszigetelés alkalmazásával – jelentősen csökkenthetjük Ezelőtt 20-30 évvel a házak többségét egyáltalán nem hőszigetelték, hiszen az akkori alacsony energiaárak mellet nem volt értelme szigetelni az épületeket. De a helyzet mára már megváltozott , energia készleteink igencsak apadnak, így a jövőnk szempontjából rendkívül fontossá vált az energia megtakarítást szorgalmazó technikák alkalmazása.

Tetőhőszigetelés

Lélegző kerámia tetőcserép

Fontos tudni, hogy a jó minőségű kerámiacserepek kiégetésénél apró kapillárisok (légcsatornák) keletkeznek, amelyekben nagy sebességgel megy végbe a nedvességáramlás. Így a csapadékból illetve a párából származó nedvesség, hamar a “múlt homályába” merül. Erre a tulajdonságra szokták azt mondani, hogy a cserép lélegzik. Ennek következtében javul a tetőtér téli-nyári klímája és igy jótékony hatást gyakorol a pénztárcánkra.

Utólagos hőszigeteléssel, vagyis alátétszigeteléssel könnyebb kézben tartani a fűtési költségeket, de legjobb előre gondolni erre is. Az utólagos hőszigetelés feltétele, hogy a tető átszellőztetett hideg tetőként működjön, ezért a be és kiszellőzést meg kell oldani. Az utólagos hőszigetelést háromféle módon szokták elvégezni: egyrészt ismeretes a szarufák közötti, másrészt a szarufák alatti és végül a szarufák feletti szigetelés. Minden esetben a meglévő réteg felépítése határozza meg, hogy melyik módszert választják. A leggyakrabban mégis a szarufák közötti szigetelést alkalmazzák, melynek során általában rostos szigetelőanyagot tesznek a szarufák közé. Külön rögzítésről ebben az esetben tehát nincs szó. Ha a szarufa felett páraáteresztő fólia van, akkor a szarufa teljes mélységét ki lehet tölteni szigetelőanyaggal, mert így nem kell az attól tartani, hogy az anyag átnedvesedne, ám nem árt tudni, hogy korábban nem volt forgalomban páraáteresztő alátéthéjazat, ez csak az utóbbi négy-öt évben jelent részbeni felhasználást.

A magas tetők ácsszerkezetei nem mindig kedveznek az előre gyártott anyagoknak. A szarufák távolsága nem szokott egyforma lenni, néha még egy tetőn belül sem azonos. Az ilyen esetekben többnyire jelentős anyagveszteséggel kell számolni, bár ma már létezik olyan szálas hőszigetelő anyag, mely esetében nem egyenlő szarufa közökkel is lehet gazdaságosan szigetelni. Nem elhanyagolható az sem, hogy a könnyű, szálas anyagok nem formatartók, és “belógnak”. Ilyenkor a szarufák mellett hiányzik a hőszigetelő anyag, hőhíd keletkezik. Ezek a hibák kiküszöbölhetők a speciálisan a magas tetők hőszigetelésére alkalmas elemekkel. Mivel az előírások mindig a hőátbocsájtást akarják csökkenteni, a szükséges hőszigetelő réteg vastagsága függ az anyag hővezetési tényezőjétől. Ha jobban szigetel az anyag, kisebb vastagság is elegendő, de mindenesetre célszerű a tíz centiméteres hőszigetelő elem használata, négy-öt centiméter vastag, kiegészítő, szarufák előtti hőszigeteléssel.

Utólagos hőszigetelés

Régebbi épületeknél általában hiányzik ez a páraáteresztő fólia, itt tehát nem valósítható meg az előző eljárás, hiszen a nedvesség átjárná a szigetelést. Ezért a szellőzés érdekében mintegy két centiméteres rést illik hagyni a szigetelőanyag fölött és az eresznél a beszellőzést is biztosítani kell, ezért az eresznél be kell avatkozni. A legjobb szigetelést azok az ék alakúra kiképzett merev táblás anyagok biztosítják, ugyanis ahhoz, hogy a szigetelőanyag jól rögzíthető legyen, fontos, hogy néhány tíz milliméterrel szélesebb legyen, mint maga a szarufák közötti távolság.

Említettünk még két másik, szintén elterjedt szigetelési módszert. A szarufák alatt általában akkor hatékony a szigetelés, ha ez más módon – a szarufák között – nem oldható meg a szarufák mélysége miatt. Van olyan szakember, aki nem tartja jó megoldásnak a szarufák alatti szigetelést, mert nem lehet szakszerűen kivitelezni. Az utólagos hőszigetelés a tetőfedés megbontása nélkül ugyanis nem megoldható. Elméletben azonban az eljárás igen egyszerű: a szarufákra lemezből készült tartókat szerelnek, s ezekre szúrják fel a szigetelőanyagot. Szarufák feletti szigetelésre pedig leginkább új építésű épületeknél kerül sor, utólagos szigetelésre ritkábban használják.

A módszer hatásfoka kiváló, mivel a tetőre kívülről szögelnek fel olyan nyomásálló kőzetgyapot csíkokat, melyek közé szintén kőzetgyapot alapanyagú paplant fektetnek, így a szigetelési rendszer egy összefüggő külső burkolatot alkot. Ennek a megoldásnak két nagy előnye van. Egyrészt esztétikailag kedvező, hogy a szarufákat nem takarja el a belső burkolat, és ez nagyon attraktív. Másrészt, a hőszigetelést nem szakítja meg az ácsszerkezet, tehát hőhídmentes szigetelést lehet kialakítani.

A tető hőszigetelése az épület lakhatósága és az energiafelhasználás csökkentése miatt szükséges. De az állagmegőrzés is éppen ennyire fontos, így ha nem akarjuk, hogy páralecsapódás, penészesedés jelentkezzen a mennyezeten, akkor hőszigetelnünk kell a tetőt. A nagyobb hőszigetelő-anyag vastagság pedig minimális többletköltséggel jelentős energia-megtakarítást eredményez. Külföldön van példa arra, hogy a hőszigetelés vastagságának jelentős megnövelésével olyan drasztikusan lecsökkentik a ház energiaveszteségét, hogy a fűtési rendszer minimálisra csökkenthető, vagy akár el is hagyható.

50 év garancia
50 év garancia az építőiparban?

Vannak termékek, akár kisebb értékű fogyasztási cikkek, hajszárító, TV vagy fűnyíró, amelyek esetén megszokott a garancia. Nem így az építőanyagok esetén, pedig egy tetőfelújítás akár százezres tételű beruházás, amelyet senki nem néhány évre tervez. Sajnos a garancia kérdése gyakran csak akkor kerül napirendre, ha baj történik, kár keletkezik, vagy a termék minősége nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Kérdés, hogy miért nem kérünk garanciát az építőanyagokra. A válasz: megszokásból.

Creaton 50 év garancia

Ki mer 50 év garanciát adni?

Az ad 50 év garanciát, aki biztos a dolgában, biztos a minőségben és a terméke tartósságában. Pontosan úgy, ahogy garanciát adnak a gyártók bármely más tartós fogyasztási cikk esetén, a CREATON kerámia tetőcserepeire Garancialevél formájában, tehát írásban is vállal 50 év garanciát. Az 50 év garancia a CREATON kerámia tetőcserepek esetén nem csak szlogen és a 100 % színtartósság sem akció kérdése. A CREATON kerámia cseréppel épült tetők 50 év múlva is eredeti szépségűek és változatlan minőségűek, de hasznos élettartamuk évszázadnyi. És ha mégis valami probléma merülne fel, a CREATON vállalja a felelősséget! Ennek alapja az a Garancialevél, amely 50 évre garantálja a cég felelősségét.

Mi a CREATON minőség receptje, ami miatt a cég biztos a dolgában?

Hiszen ilyen ajánlatot csak az tesz, aki tudja, hogy amit ígér, be is tudja tartani.

50 év garancia

Az alap: az alapanyag

A kerámia tetőcserép adalékanyag hozzáadása nélkül, kizárólag természetes nyersanyagok – föld, víz, tűz, levegő – felhasználásával készül. Magyarország egyik legjobb minőségű agyaga Lentiben található, amely mentes a mésztartalomtól, így a mészkukacosodás teljesen kizárt. A gyártásra történő előkészítés során a többszöri átforgatás is az alapanyag egységesen kiváló minőségét eredményezi.

A folytatás: a gyártás, tekintettel a környezetre

A gyártáshoz szükséges agyag bányászata a legnagyobb körültekintéssel zajlik.

A CREATON gyárak gázt egyedülálló módon csak a tetőcserepek kiégetése során, a kemencében használnak, a szárítóberendezéseket ugyanis a kemence forró levegője fűti. A cserepek égetése 1 050o C -on, a Kera termékek esetén 1 250 o C–on történik, könnyített un. H kazettákkal. Ezek alkalmazásával nem csupán az égetendő tömeg súlya és így a felhasznált energia mennyisége csökkenthető, hanem a cserepek méretpontosságában és görbületmentességében is jelentős szerepe van.

A folyamat végén a már nem használt bányaterületeket a CREATON a legnagyobb körültekintéssel, rekultiválva adja vissza a környezetnek.

A CREATONnál igen szigorú a minőségbiztosítás: a CREATON-szabvány minden tekintetben szigorúbb az előírásoknál.

Ami ennek ellenáll, az mindent kibír… a hősokk teszt

Újra reneszánszát éli a több ezer éves „technológia” az un. engóbozott tetőcserép. Tévhit, hogy az engób olyan felületi „festék”, amely zord időjárásnak vagy külső hatásoknak „köszönhetően” sérül vagy leválik. Gyártástechnológiai „titka”, hogy az engób mind szárítás- mind az égetés során egyformán összehúzódik az agyaggal, gyakorlatilag beleég a felületébe. Az engób nem egy felület, hanem maga a cserép.

A CREATON által alkalmazott „hősokk teszt” pedig annak a legmeggyőzőbb bizonyítéka, hogy az engób valóban a cserép része.

A teszt folyamata, hogy a cserepet a szabványban előírt 140 oC helyett 180 o C-ra hevítve hirtelen hideg vízbe mártják, majd a folyamatot tízszer megismétlik. Utána a megszárított cserépre gipszet szórnak azt vizsgálva, hogy az engób „pókhálós”, vagyis repedezett lett-e a hősokktól. A CREATON engób minden esetben kiállja a „hősokk teszt” próbáját.

Tondach
Milyen többletértéket nyújt a Tondach?

A tetőfedő anyagokkal kapcsolatos elvárások nem csak az aktuális klímaviszonyokkal kapcsolatosan, hanem a környezetvédelem, energiahatékonyság és megjelenés tekintetében is folyamatosan emelkednek. A kerámia tetőcserép jelentős történelmi múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő, bevált építőanyag. Az „új” követelményeknek a többi tetőfedő anyaghoz képest  messze legjobban eleget tesz. Környezetvédelmi szempontból a kerámia tetőcserép vezető szerepet tölt be. A valódi Tondach kerámia tetőcserép föld, víz, levegő és tűz felhasználásával készül, és teljes mértékben mentes a káros kémiai anyagoktól. 

Tondach

A Tondach Ausztriában elsőként kapta meg a nemzetközi „Natureplus” tanúsítványt.

Az európai minőségtanúsítvány „Natureplus” az építőipari termékek nemzetközi minőségtanúsító jele, mely az építés minden fázisában résztvevőnek fenntarthatósági iránymutatást ad. Termékek, melyeken ez a jel szerepel, különösen magas minőséget képviselnek mind az egészség, mind a környezet, mind a funkció szempontjából. A tisztán természetes kerámia tetőcserép a több mint 1000°C-on történő égetésnek köszönhetően elérheti a több mint 100 éves élettartamot. Funkcionalitása magában foglalja a hő be- és kibocsátást, a karbantarthatóság szabadságát, és a lakóklímát. Ennek köszönhetően egy kifogástalanul elkészített Tondach tetővel az energiaköltségek éves szinten akár 20%-kal is csökkenthetők. Ezért is tekinthetők a valódi kerámiacserepek az alacsony energiafelhasznlású és passzívházak optimális kiegészítőinek.

ÚJDONSÁG – STYLO fürdőszobai radiátor

Engedje meg, hogy bemutassuk Önnek újdonságunkat, a különleges STYLO fürdőszobai radiátort. Különlegessége, hogy lehajtható a felső része, amely törölközőtartóként vagy polcként tud funkcionálni. A lehajtott részben a víz továbbra is kering, így a fűtési, melegítési funkcióját nem veszíti el.

STYLO fürdőszobai radiátor lenyitható törölközőtartóval 500×1101mm, fehér (DC115)

Sapho

Képgaléria

Műszaki rajz

Ötszögletű Radaway Essenza New zuhanykabin
Ötszögletű Radaway Essenza New! Mi az?

2016. július 15-től rendelhető az új, különleges megjelenésű zuhany-kabin jelenik meg, az Essenza New PTJ! Praktikus kialakítású zuhanykabin azoknak, akiknél minden centiméter számít. A kabin mérete 90×90 cm, de az ajtó kialakításának köszönhetően a kabin sarka lecsapottá válik, amivel helyet tud megspórolni a fürdőszobában. Ajtaja lehet jobbos vagy balos is.

Radaway Essenza New zuhanykabin

Az Essenza New PTJ ötszögletű kabinunk megjelenése elegáns és az exkluzív süllyesztett zsanérjának köszönhetően könnyen tisztán tartható. Kialakítása és takaríthatósága miatt nem csak az otthonokban jó választás, hanem ajánljuk panziókba, szállodákba is.

Az ötszögletű zuhanykabinhoz kétféle akril zuhanytálcát kínálunk, a Doros PT lapos zuhanytálcát ST90-es szifonnal, valamint  a Doros PT Compact zuhanytálcát R400-as szifonnal. Ez utóbbi tálcát kínáljuk azoknak, akiknél nem megoldható a szifon besüllyesztése.

Az árakról érdeklődjön az alábbi telefonszámon: +36 (30) 978-1240

Radaway akció

Leier Durisol falazóelem
Leier DURISOL – a környezettudatos megoldás

Már a  házépítés gondolatának első pillanatától végigkíséri a  leendő lakókat az  energiatudatosság. A  házakat úgy kell megépíteni, épületgépészeti rendszereiket úgy kell kialakítani, hogy a  lehető legkevesebb energiát használják fel. Ennek az energiatudatos építésnek egyik fontos része a kellően hőszigetelő falazat építése. Ez a megfelelő falazóanyagok kiválasztásával kezdődik. A Leier Durisol falazati rendszere azoknak a  falazóanyaga, akiknek nem csak az  energiatudatosság, hanem a környezet védelme is fontos, ám stabil és kellően teherbíró házban szeretnének élni.

Leier DURISOL – akár kiegészítő homlokzati hőszigetelés nélkül

A rendszerben olyan falazóelem is található, melynek alkalmazásával kiegészítő homlokzati hőszigetelés nélkül is megépíthetőek a falszerkezetekre vonatkozó szigorú követelményértékeket kielégítő falazatok. Nem lehet még pontosan tudni, hogy hány új lakás építését fogja eredményezni a  mostanában bevezetett családi otthonteremtési kedvezmény. A szándékok és tervek szerint sok családnak nyújt majd segítséget új otthona felépítéséhez ez a támogatási rendszer. Érdemes ismét felhívni a figyelmet arra, hogy nem csak a tervezés és az építés fázisában, hanem már az  ötletelés, tervezgetés és programkialakítás időszakában is szem előtt kell tartani az  energiahatékonyság és -tudatosság szempontjait.

Az  utóbbi évek, évtizedek tájékoztató-ismeretterjesztő munkájának köszönhetően az építtetők egyre jobban tisztában vannak azzal, hogy a  jelenleg alkalmazott energiahordozók felhasználható mennyisége meredeken csökken. Az  ipar, a  közlekedés és a  lakosság komfortigényére fordított energia ugrásszerűen felfelé ívelő növekedése miatt belátható közelségbe került az energiahordozó-készletek kimerülése. Nem biztos, hogy mindenki lelkét megérinti bolygónk sorsa, földünk természeti kincseinek jövője. Ám az  ő számukra is egyértelmű, hogy takarékoskodniuk kell. Az  építtetőknek, sőt a már megépült házak lakóinak sem szükséges bonyolult elemzéseket, idegen nyelvből lefordított tanulmányokat olvasgatniuk. Nélkülük is tisztában kell lenni  az energiafelhasználás csökkentésének szükségességével.

Az évek, évtizedek alatt átalakultak a  fogalmak, míg régebben energiatakarékosságról beszéltünk, addig mostanában az  energiahatékonyság és energiatudatosság került előtérbe. Ezek a fogalmi változások azt is jelentik, hogy nem csak a villanykapcsolók sűrűbb kattintgatásával és a termosztát alacsonyabbra állításával lehet az energiával takarékoskodni. Megnövekedett az  akár megelőző jellegűnek is nevezhető takarékossági megoldások jelentősége.

Falakat sokféle anyagból lehet építeni.

A Leier Durisol falazóelemek alapanyaga újrahasznosított ipari hulladék, mineralizált faforgács. A mineralizáció szerves anyagnak szervetlenné alakítást jelenti. A földi biogeokémiai ciklus jellemzője, hogy az elemek körforgásában váltják egymást az élő és a holt, a szerves és a szervetlen elemformák. Azáltal, hogy a faforgács a  mineralizással szervetlen anyaggá alakul át, növények számára ismét felvehető állapotba kerül.

A Durisol falazóelemek a fa kedvező tulajdonságainak köszönhetően kiemelkedően jó hő- és páraháztartással rendelkeznek. Kellemes belső klímájú életteret biztosítanak. Mindezt a Durisol kiemelkedő hangszigetelő és hangelnyelő képessége egészíti ki. A Leier Durisol falazóelemekből külső és belső, teherhordó és nem teherhordó falazatokat és válaszfalakat lehet építeni.

Leier térkő
Térkövezés pofonegyszerűen, gyorsan és pontosan

Az érték- és időtállóság kérdése nem csak házépítéskor merülhet fel, hanem a  dekoratív és funkcionális felületformálást illetően is. Minőségi térkövek használatával olyan térburkolatot alakíthatunk ki, amelyek a jövőben is megfelelnek az elvárásoknak. A Leier a tartós térkövezés olyan alternatíváját kínálja, ami a nútféderes kialakításának köszönhetően a mechanikai és esztétikai követelményeknek is eleget tesz.

Térkövezés Leier térkővel

A minőségi és professzionális termékek használata a térburkoló anyagok esetében sem elhanyagolható szempont, hiszen ez jelenti az időtállóság és értékteremtés kulcsát. Ennek érdekében a Leier folyamatos fejlesztéseken dolgozik, amelynek eredményeként mar 2009-ben bevezette a magyar piacra a Leier Kaiserstein termékcsalád részeként, a cégcsoport saját fejlesztésű N+F, azaz nútféderes kapcsolódási rendszerű „Palomino” térkövét. Az innovatív, fésűs távtartó szerkezet megalkotásának célja a letisztult, egyenes vonalvezetésű díszburkolatok egyes elemeinek emelt szintű együttdolgozása volt a hosszú élettartam érdekében. Az elmúlt évek bíztató eredményei révén a  Leier folyamatosan, több termékénél is alkalmazta az N+F távtartó elemeket, egyúttal az ilyen díszburkolatokat az N+F rendszertermék kategóriába sorolta. Az  eljárás lényege, hogy a  térkövek oldalán található besűrített, fésűs rendbe állított, lefele szélesedő és fokozatosan vastagodó, csonkolt kúp formájú távtartók közötti fugában lefele, egyre kevesebb a hely a fugázó homok számára, amely a beiszapolással így teljes keresztmetszetében ellepi, kitölti azt.

A rendszermegoldás egyik előnye, hogy az  a  beépítést követően teherelosztó tárcsaként is funkcionál. Ennek egyik feltétele, hogy a  burkolatot a  járművek indulásakor, fékezésekor, kanyarodásakor erő vízszintes erőhatások oldalirányú nyomással terjedve kerüljenek elosztásra, amelyet a Leier a fugahomok stabilizálásával oldott meg. A vízszintes erőhatások nem csak nyomás, de húzás útján is együttdolgozásra késztetik az egyes burkolóköveket, amit az elemek az N+F rendszer távtartóinál egymásnak adnak át, csaknem az ipari burkolat kötését biztosítva a díszburkolatnál. Az N+F kialakításnak a  kivitelezés során is jelentős szerep jut.

Meredekebb térkövezés

Meredekebb térkövezés esetében gyakori gond, hogy vibráció miatt a burkolókövek a  lejtő aljának irányába elmozdulnak, lecsúsznak az  ágyazaton. Gyakorlati tapasztalatok alapján az  N+F rendszertermékeknél ez a  jelenség ismeretlen, így a garázslejárók, vagy meredek kaptatok is ideálisan kialakíthatóak. A nútféderes kültéri burkolatok praktikussága kéz a kézben jár az  esztétikummal. Mivel a  távtartók a  burkolókő keresztmetszetének felső 7-8 mm-es részén mar nem jelennek meg, azok a fugázott burkolatnál rejtve maradnak, hullámtörő tulajdonságuk révén pedig megvédik a burkolatot a  nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztítás során.

Az  Európai Megfelelőségi jelöléssel ellátott termékek fagy- és olvasztósó-állók, csúszásmentesek, a  speciális KAISER-Clean felületvédelem pedig rendkívüli ellenálló képességet szavatol. A  kézzel válogatott, méretpontos térkövek ellenállóak az  UV-sugárzással, a  mohával, az algákkal, a medencetisztító szerekkel, illetve a  fűfélék és falevelek festékanyagaival szemben, de a zsírok, olajok és a vörösbor sem képes behatolni azok belsejébe, ezáltal felületük foltmentes marad.

A KAISER-Clean felületkezelés előnyei:

  • Csökkentett szennyeződésfelvevő képesség
  • Mélyített felületi színek
  • Könnyű tisztíthatóság
  • Minden medencetisztító szerrel szemben ellenálló felület
  • A burkolat felületének hosszan fennmaradó szépsége
  • Mérsékelt tisztítási költségek
  • Strapabíró felület

Tisztításuk egyszerű, a szennyeződések eltávolítása enyhén lúgos vízzel, tavasszal és késő ősszel ajánlott. A cégcsoport az N+F térburkoló termékek széles skáláját kínálja vevői számára a legújabb trendeknek, igényeknek megfelelő színárnyalatokban, méretekben és textúrákban. A  nútféderes illesztésnek köszönhetően a térburkolat gyorsan és egyszerűen lerakható. Így kisebb felület esetében szakember segítsége nélkül is megépíthető, esetleges felszedés eseten pedig károsodás nélkül újra felhasználható.

Star Wars Velux árnyékolók
Star Wars VELUX árnyékolók

Borítsa sötétségbe a gyerekszobát galaktikus fényzáró rolókkal

Egyszer legküzdelmesebb csaták is véget érnek, és a hősök is megpihennek, hogy másnaptól újult erővel vigyázzanak a békére a galaxisban. Tartson velünk Ön is egy bolygóközi kalandra! Az új Star Wars & VELUX Galactic Night Collection különleges mintájú fényzáró rolók választéka, melyet ifjú Jediknek és Star Wars rajongóknak terveztek, már megvásárolható kereskedésünkben. A minták a filmek népszerű figuráit jelenítik meg.

Star Wars Velux árnyékolók

Az új Star Wars & VELUX Galactic Night Collection teljes fényzárást nyújt a gyerekszobában vagy a hálószobában. Válasszon a négyféle dizájn közül, és máris a Star Wars filmek világába csöppen!

Star Wars VELUX árnyékolók választéka

Star Wars VELUX árnyékolók előnyei:

• 100% pihenés – teljes fényzárás
• Egészségre ártalmatlan anyagok
• 4 minta
• Könnyű felszerelés

Minták kicsiknek és nagyoknak

Az új Star Wars & VELUX Galactic Night Collection tetőtéri ablakokra szerelhető fényzáró rolóit Jedi lovagoknak és a galaktikus kalandoroknak terveztük: mindenki megtalálja köztük a kedvencét.
A Star Wars & VELUX Galactic Night Collection a tetőtéri ablakok üvegfelületét egy űrbéli kaland hátterévé varázsolja, így a kis hősök éjjel-nappal kedvenceikkel lehetnek. A Star Wars & VELUX Galactic Night Collection segít abban, hogy a gyerekszoba kis Jedi lovagja gyorsan álomba szenderüljön és utazását messzi-messzi galaxisokban folytassa.