Mire kell figyelnünk festék vásárláskor

A bevonat kiválasztása során az Ön számára, mint fogyasztó számára is legfontosabb paraméterek:

 • FEDŐKÉPESSÉG
  A fedőképesség a festék azon tulajdonsága, hogy a felvitt réteg bizonyos vastagsága teljesen eltakarja a foltokat. Minden festékünk a két legjobb kategóriába tartozik, és kiváló fedőképesség jellemzi őket. A legmagasabb kategóriába (99,5%-os fedőképesség) tartozik a Jupol Trend, Jupol Junior, Jupol Latex és a Jupol Brilijant.


 • FÉNY
  A festék fényességének mértéke ízlés dolga, azonban általános érvényű, hogy a »matt« (kevésbé fényes) festékekkel történő festés esetén a festési hibák kevésbé látszanak. Minden terméket – a Jupol Latex kivételével – a matt kategóriába sorolunk.


 • VIZES DÖRZSÖLÉSSEL SZEMBENI ELLENÁLLÁS (MOSHATÓSÁG)
  A moshatóság a festék azon tulajdonsága, hogy látható sérülések nélkül és a lehető legvékonyabb festékréteg eltávolításával távolíthatjuk el a nedves foltot. Amennyiben mosható festéket választunk, konyhai törlőkendő és tisztítószer segítségével minden különösebb gond nélkül el tudjuk távolítani a foltot. Így megtakaríthatunk egy újabb festést, és tovább megőrizhetjük a falak tetszetős kinézetét. A vizes dörzsöléssel szembeni ellenállóság mértéke termékenként különböző. A mosható festékek kategóriájába tartozik a Jupol Latex, a Jupol Brilijant, a Jupol Gold, a Jupol Trend, a Jupol Junior és a Jupol Silikat. A Jupol, Jupol Citro és Jupol Rustikal festékeket pedig nyugodtan, nem félve a sérüléstől, letörölhetjük egy száraz ruhával.


 • PÁRAÁTERESZTŐ-KÉPESSÉG
  A páraáteresztő-képesség a termék azon tulajdonsága, hogy átengedi a vízpárát. A JUPOL család termékei jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, amit laikus módon úgy is megfogalmazhatunk, hogy megfelelően lélegeznek.


 • ILLÉKONY SZERVES VEGYÜLET (VOC)-TARTALOM
  Az illékony szerves vegyületek, mint például az oldószerek, negatív hatással vannak az Ön egészségére. Ezért a Jub-nál gondoskodunk arról, hogy minden beltéri festékünk kevesebb, mint 0,1 g/l illékony szerves vegyületet (VOC) tartalmazzon, ami messze a megengedett szint alatt van. Most, hogy már megismerkedett a beltéri festékek kiválasztása során figyelembe veendő legfontosabb paraméterekkel, bizonyára könnyebb lesz döntenie. A beltéri festék kiválasztása során segítséget nyújthat Önnek a JUB Design Stúdió, amely lehetővé teszi a belső tér és a homlokzat színének és szerkezetének vizuális megjelenítését.

Festék vásárlás