Leier Turbo kémény

A TURBO kéményrendszer korszerű, „LAS (levegő-füstgáz)– rendszerű” égéstermék-elvezető berendezés, amelyre zárt égésterű, gázüzemű tüzelőberendezések csatlakoztathatók.

T200 N1 W 1 O00 : Rendszer jellegű égéstermék elvezető berendezés, nedves üzemmódban, alacsony üzemű nyomás (természetes huzat) esetén, tartósan legfeljebb 200°C hőmérsékletű égéstermékeinek elvezetésére és az égéshez szükséges levegőnek a tüzelőberendezéshez vezetésére alkalmazható.

A Leier Turbo kémény szerkezeti felépítését tekintve háromhéjas kéményrendszer:

  • Külső héj: a szerkezet vázát alkotó könnyűbeton köpenyelemekből álló kéményköpeny;
  • Belső héj: a füstgáz elvezetésére szolgáló – a magas hőfoknak és savaknak tartósan ellenálló – samott béléscső;
  • Közbenső réteg: a külső és belső héj közötti légbevezető járat, mely a zárt égésterű tüzelőberendezés működéséhez szükséges levegőt biztosítja.

A TURBO kéményekre egyszerre több zárt égésterű tüzelőberendezés köthető. A lakótértől független, zárt, biztonságos rendszert képez. A kéménytestben a samott cső oszlopot a 33 cm-ként, a samott csövek csatlakozási vonalaira felhelyezett központosító gyűrűk tartják középpontban, biztosítják annak a stabilitását.

A Leier Turbo kémény működése

A TURBO kéménybe kötött zárt égésterű tüzelőberendezések, az égéshez szükséges levegőt a kürtő körüli levegőbevezető járatból kapják, az égéstermék pedig a kürtőn (égéstermék elvezető csatornán) keresztül jut a szabadba. A berendezés égéstere így nincs kapcsolatban a belső térrel (helyiséggel), vagyis kizárt annak a lehetősége, hogy az égéstermék a helyiségbe jusson és a működési elv kizárja a lakótér égési levegőként való felhasználódását

Leier Turbo kémény működése

A Leier Turbo kémény alkalmazása

A TURBO kéményekre korszerű, zárt égésterű tüzelőberendezések csatlakoztathatók. Családi házak gázfűtése esetén, a jelenleg érvényben lévő gáztörvény előírásai szinte csak az ilyen rendszer kialakítását teszik lehetővé*. Társasházi lakások számára is ideális, takarékos és biztonságos megoldás. Több tüzelőberendezés egy kéménybe köthető. Többszintes épületekben alkalmazva további előnyt jelent, hogy az egymás feletti lakások tüzelőberendezései egy kéménybe köthetők be. Nincs szükség több kémény egymás melletti elhelyezé- séhez, ez pedig jelentős megtakarítást jelent, a beruházási költségekben és a kivitelezés időtartamában egyaránt.

Leier Turbo kémény típusválaszték


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu