Leier Multikeram kémény

Leier Multikeram kémény a legkorszerűbb Leier Multikeram termékcsalád tagja, amelyre nyílt égésterű készülékek csatlakoztathatók. Alacsony füstgáz hőmérsékletű, szilárd tüzelésű készülékek – mint pellet- és faelgázosító kazán – optimális kéményrendszere, de kiválóan alkalmas bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű berendezés – mint fatüzeléses kandalló, cserépkályha, központi fűtéses kazán – alkalmazása esetén is.

Leier Multikeram kémény

A Leier Multikeram kémény a legkorszerűbb égéstermék-elvezető berendezés, amelyre nyílt égésterű készülékek csatlakoztathatók. Alacsony füstgáz-hőmérsékletű, szilárd tüzelésű készü- lékek – mint pellet,- vagy faapríték és faelgázosító kazán – optimális kéményrendszere, de kiválóan alkalmas bármilyen tüzelő- anyaggal működő nyílt égésterű berendezés – mint fatüzeléses kandalló, cserépkályha, központi fűtéses kazán – alkalmazása esetén is.

Leier Multikeram kéményrendszer: T400 N1 W 3 G50: Helyiség levegőjétől függő, illetve helyiség levegőjétől független, rendszer jellegű égéstermék-elvezető berendezés kerámia béléscsővel gáz-, szilárd-, és olaj tüzelőanyaggal működő tüzelőberendezésekhez, beleértve több,- helyiség levegőjétől független – hasábfa tüzelésű tüzelőberendezést, tartósan legfeljebb 400°C hőmérsékletű égéstermékeinek huzat (termikus felhajtóerő) hatására történő elvezetésére alkalmazható.

Leier Multikeram kémény

Szerkezeti felépítését tekintve háromrétegű szerkezet:

  • Külső héj: a szerkezet vázát alkotó könnyűbeton köpenyelemekből álló kéményköpeny.
  • Belső héj: a füstgáz elvezetésére szolgáló, a magas hőfoknak és savaknak tartósan ellenálló kerámia béléscső.
  • Közbenső héj: a külső és belső héj közötti teret teljes egészében kitöltő ásványgyapot hőszigetelés.

A kéményrendszerben a kerámia béléscsövek 100 cm hosszúságúak, a csövek felső végei 5 cm magasságú tokos kialakítással készültek, így a csőcsatlakozások egymásba csúszva garantálják a szükséges tömörséget. A kerámia csövek kapcsolatainál béléscső-ragasztót kell használni.

A Leier Multikeram kéményekben az ásványgyapot hőszigetelés teljes felületen körbeöleli a kerámia béléscsövet. Az így létrejövő, fokozottan hőszigetelt héjszerkezet, a füstgázáramlás (huzat) szempontjából különösen kedvező feltételeket biztosít. A hőszigetelés alakjában és méretében igazodik a külső és belső héj közötti térhez, teljes egészében kitölti azt.

A Leier Multikeram kémény működése

A Multikeram kémények az ásványgyapot hőszigetelés következtében alacsonyabb hőmérsékletű füstgázok (vagyis kisebb hőmérséklet-különbség) esetén is megfelelő áramlást biztosítanak a kémény teljes magasságában. A hőszigetelő anyag nedvességgel szembeni védelmét a hátsó szellőzés biztosítja. A köpenytégla sarkaiban képzett függőleges légjáratok a kémény teljes magasságában végigfutnak. Az üzemeltetés során ezekben a csatornákban a külső levegő- nél melegebb levegő áramlik felfelé, amely folyamatosan „szá- rítja” a hőszigetelést. Így elkerülhető a hőszigetelésben az esetleges nedvesség káros mértékű felhalmozódása.

Leier Multikeram Müködés

Alkalmazás: A Multikeram kéményrendszerekre nyílt égésterű gáz,- olaj,- és szilárd tüzelőanyaggal üzemelő tüzelőberendezések csatlakoztathatók. Kifejezetten ajánlott az alacsony füstgáz-hőmérsékletű, szilárd tüzelésű készülékek – mint pellet- és faelgázosító kazán kéményrendszereként.


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu