Bakonytherm falazóelem

A Bakonytherm falazóelem választékban megtalálható a klasszikus kisméretű tömör tégla, korszerű Bakonytherm® égetett kerámia alapú hőszigetelő falazóblokkok, válaszfal téglák, egyéb kiegészítő téglatermékek, mint a modern és praktikus Bakonytherm® feszített vasalatú, kerámia kéreg borítású nyílásáthidalók és a Bakonytherm® kerámia födémrendszer. A külső teherhordó falak építéséhez kifejezetten ajánljuk a Bakonytherm® 44, 38, 30-s N+F falazóblokkokat. Ezek mindegyike rendelkezik az alábbi kiváló tulajdonságokkal.

Az 50% feletti üregtérfogat párosul a korszerű egyedi tervezésű üregszerkezettel (rombusz alakú). Ezek a paraméterek a kiváló hőszigetelő képesség feltételeit biztosítják, az üreges, belső anyagszerkezet (korszerű egyedi receptúra) mellett. A kedvező hőtechnikai jellemzők miatt a téli időjárási viszonyoknál is kevés energiaráfordítással tartható a belső hőmérséklet. Míg a magas nyári hő terhelésnél a kedvező hőszigetelő tulajdonsága révén biztosítja hűvös klímájú otthont. A korszerű tégla alapú építési rendszer, az egyéb kiváló tulajdonságaival együtt, a mai modern, de mindazonáltal természetes élettér alapja. Egy korszerű anyagokból készült, jól tervezett és a tervdokumentációknak megfelelően megépített téglaházban, ma sem kell utólagos hőszigetelést és légkondicionálót alkalmazni. A Bakonytherm falazóelem használatával épült téglaház biztosítja a kellemes, élhető és természetes lakókörnyezetet.

Bakonytherm falazóelem választék

FalazótéglákBakonytherm falazóelem - BAKONYTHERM® 44 NF BAKONYTHERM® 44 NF
fokozott hőszigetelő képességű falazótégla (prémium termék)

Kiemelten magas hőtechnikai tulajdonságokkal, nagy nyomószilárdsággal bíró falazótégla, 44 cm vastag külső teherhordó falazatok építésére alkalmas. Kifejezetten ajánljuk családi házak építéséhez. A BAKONYTHERM® 44 NF falazótáglából épült falazat kiegészítő szigetelés nélkül is alkalmazható és élhető életteret biztosít.


bakonytherm-38-nf_1BAKONYTHERM® 38 NF
magas hőszigetelő képességű falazótégla

Fokozott hőszigetelő-képességgel rendelkező, nagy nyomószilárdságú, 38 cm vastag külső és belső teherhordó falazatok építésére alkalmas falazótégla. A téglák oldalról horonnyal és eresztékkel kapcsolódnak egymáshoz, ezért csökken a habarcsfelhasználás. Elsősorban családi, de társasházak kivitelezésére is ajánljuk.

BAKONYTHERM® 30 NF
falazótégla kiegészítő hőszigeteléssel, főfalakhozbakonytherm-30-nf_1

Optimális hőtechnikai tulajdonságokkal bíró, nagy nyomószilárdságú falazótégla, 30 cm vastag külső és belső teherhordó falazatok építésére alkalmas. A téglák oldalról horonnyal és eresztékkel kapcsolódnak egymáshoz, ezért csökken a habarcsfelhasználás.

BAKONYTHERM® 25 NF
falazótégla, teherhordó fő- és válaszfalakhozbakonytherm-25-nf_1

Kiemelkedő statikai tulajdonsággal rendelkező, nagy nyomószilárdságú, 25 cm vastag belső teherhordó falazatok építésére alkalmas falazótégla. Kifejezetten ajánljuk passzív vagy passzív-ház jellegű épületek teherhordó falazatainak építéséhez.


Válaszfaltéglák


BAKONYTHERM® 12/50 NF válaszfaltéglaBAKONYTHERM® 12/50 NF válaszfaltégla

Bármely épülettípus térhatároló önhordó válaszfalainak készítésére alkalmas. A válaszfaltéglákat üregekkel függőleges helyzetben kell beépíteni.

BAKONYTHERM® 10/50 NF válaszfaltégla
BAKONYTHERM® 10/50 NF válaszfaltégla

Bármely épülettípus térhatároló önhordó válaszfalainak készítésére alkalmas. A válaszfaltéglákat üregekkel függőleges helyzetben kell beépíteni.


Hagyományos téglatermékek


B-30-as falazóblokk téglaB-30-as falazóblokk tégla

Fokozott hőtechnikai követelmények nélküli hagyományos falazótégla. Külső és belső teherhordó falak építésére, 30 cm-es falvastagsággal építve alkalmazható.


Extra nyomószilárdságú kisméretű téglaExtra nyomószilárdságú kisméretű tégla

Extra nyomószilárdságú kisméretű tömör tégla Teherhordó falak – falazatok, pillérek, boltozatok, pincefalak, boltívrendszerek építésére és falazott kémények esetén felújításra alkalmas hagyományos falazó tégla. A kisméretű tömör tégla egyedi tulajdonságai (kiemelten magas nyomószilárdság) révén kifejezetten ajánljuk belsőépítészeti alkalmazásokhoz is.


Nyílásáthidaló


BAKONYTHERM® elem-magas főfalazati nyílásáthidalóBAKONYTHERM® elem-magas főfalazati nyílásáthidaló

Diagonál vasszerkezettel készült nyílásáthidaló max. 3 m széles nyílások áthidalására szolgál. Külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Kerámia felülete jól vakolható. Az áthidaló két oldalán kialakított légkamra fokozottan növeli a hőszigetelő képességét. További előnye, hogy az áthidaló fölé ráfalazás nem szükséges, hiszen a magassága egyezik a blokktéglával.

BAKONYTHERM® válaszfal áthidaló 10-esBAKONYTHERM® válaszfal áthidaló 10-es

Bordás betonacél vasalással készült áthidaló, 0,75-2,00 m széles válaszfalnyílások áthidalására szolgál.

BAKONYTHERM® főfalazati áthidalók 12-esBAKONYTHERM® főfalazati áthidalók 12-es

A bordás betonacéllal készült nyílásáthidaló max. 2,75 m széles nyílások áthidalására szolgál. Külső és belső térben egyaránt alkalmazható. Kerámia felülete könnyen vakolható, a keresztmetszet közepén kialakított légkamra növeli az áthidaló hőszigetelő képességét.


Födémrendszer


BAKONYTHERM® kerámia födémrendszerBAKONYTHERM® kerámia födémrendszer (gerenda és béléstest)

Lakóházak födém kialakítására szolgál. A födémgerenda és béléstest egységes kerámiafelületet biztosít. Jól vakolható, könnyű beépítéskor mozgatni. Hőszigetelő képessége kiváló. Rácsos tartószerkezetű födémgerenda, nagy méretválasztékban készül.


Krausz és fiai építőanyag kereskedés

Bármilyen kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket az alábbi elérhetőségen illetve kérjen árajánlatot. Kollégáink segítenek Önnek!

Cím: 7632 Pécs, Tüskésréti út 11.
Telefon: 06 (72) 211 501, Mobil: +36 (30) 407 0232, Email:krausz@krauszesfiai.hu