Bakonytherm Zajstopp hanggátló tégla

Tovább erősödött a Pápateszéri Téglaipari Kft. termékválasztéka, a hanggátlásban történt fejlesztéseknek köszönhetően, a Bakonytherm Tégla Építési Rendszer a korábban gyártott és forgalmazott kisméretű 30-as hanggátló téglát kiváltó új termékkel. Ez a Bakonytherm 10/50 NF „ZajStopp” lakáselválasztó hanggátló tégla, amely mindössze 10 cm-es vastagságban biztosítja az 54 dB-es hanggátlást. Érdeklődjön elérhetőségeinken.

Bakonytherm Zajstopp hanggátló tégla

A tégla kifejlesztése mellett, nagy hangsúlyt fektettünk a hangszigetelés gyakorlati problémáinak megoldására, odafigyelve a falak építésére, vakolására, stb. amivel a legjobb, legoptimálisabb megoldást biztosítjuk. Így a tégla mellé adjuk az adalékokat is a falazáshoz ill. vakoláshoz.

Bakonytherm Zajstopp hanggátló tégla

A világpiacon innovatív megoldásként alkalmaztuk a kerámiát hangszigetelő anyaggal kitöltve, a közismert rendszerekkel szemben. Ezzel ötvöztük a kerámia falazóelem jó tulajdonságait a falazásoknál, a téglagyártás korszerű irányelveivel, az alapanyag helyes megválasztásával, a hangszigetelésnek megfelelő üregkialakítással, valamint a hangszigetelést elősegítő kötéssel ellátott, megfelelő típusú hangszigetelő anyag használatával.

A Bakonytherm Zajstopp hanggátló tégla alkalmazását hasznosnak tartjuk, mivel:

  • Leghatékonyabb hanggátló tégla a piacon
  • Nagy eladható nettó területet nyerését biztosítja keskeny falvastagságának köszönhetően, ugyanakkora hangszigetelő képességnél
  • Versenyképes ár
  • Legkisebb fajlagos költségek – legolcsóbb hanggátló lakáselválasztó falazati ár m2-ként
  • Könnyebb kezelhetőség és építés (16 kg/db, 8 db/m2)
  • Kisebb súlya végett könnyebben-olcsóbban szállítható, ill. több szállítható egyszerre
  • Kisebb helyet foglal az építkezésen
  • Csökkenti az építmény súlyát, így csökkentve a statikai problémákat (csak 128 kg/m2)
  • Nagyobb szabadságot ad a tervezőknek mivel nem csak a teherhordó fal fölé tervezhetik

A Zajstopp hanggátló tégla alapjait a különleges kialakítású üregrendszer, és annak forradalmian új megoldású kötött homokkal való kitöltése képezi, aminek köszönhetően a hangszigetelés és a hangnyelés kombinációjával teljesen más elveken működik, mint más hanggátló termékek.

A hangszigetelést a kötések póruskialakítása, valamint a homokszemcsék közötti térhálósított laza kötés biztosítja, melynek köszönhetően a hangenergia hőenergiává alakul.

Bakonytherm 20 N+F „ZajStopp” hanggátló tégla

Bakonytherm zajstopp 20 hanggátló tégla